De kwaliteit van het primaire proces in de kinderopvang wordt -op de achtergrond- beïnvloedt door de organisatie en het management. Via het pedagogisch beleid -is de bedoeling-, maar ook via de manier van communiceren en de organisatiecultuur. Daarvoor is maar weinig aandacht, ook niet bij het hoger management/directeuren en al helemaal niet in wetenschappelijk onderzoek in de kinderopvang. In het NCKO kwaliteitsmodel wordt de invloed wel aanwezig geacht, maar hoe komt die tot stand? Directies en hoger management kunnen daar alleen achter komen door zelf in de spiegel te kijken…

Want door jezelf te spiegelen kun je bijvoorbeeld ontdekken of er wel genoeg bewegingsruimte is voor de teams en vestigingsmanagers. Of de taken die je ze geeft wel in verhouding staan tot de bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Of ‘de hark’, de organisatiestructuur wel klopt en of de vaardigheden om goed te delegeren wel op orde zijn. Waarom? Omdat disfunctionele processen doorwerken tot op de werkvloer en het pedagogisch klimaat.

Op aanvraag en na een persoonlijke (gratis) intake bied ik organisatie- of directie coaching aan op basis van de bedrijfskundige research die ik heb gedaan naar het management in de kinderopvang. Meer daarover lees je in mijn boeken ‘Het Managementboek voor de Kinderopvang’ en ‘Vestigingsmanagement in de Kinderopvang’ (verschijnt mei 2023).

Mail mij voor een aanvraag naar info@betsyvandegrift.nl

Interesse in het boek? https://probook.nl/boekwinkel/managementboek-kinderopvang/

Ook te koop bij Bol.com of bij Managementboek.nl

https://managementboek.nl/boek/9789493303072/het-managementboek-voor-de-kinderopvang-betsy-van-de-grift