cover managementboek voor de kinderopvang

Het Managementboek voor de Kinderopvang

Van teamgedoe tot de strategische opgave. Van het functioneren van de bestuurder tot het maken van winst -of niet. Hangt de managementstijl samen met bedrijfstak of van de persoon van de manager? Wat is beter, democratisch leidinggeven of juist met strakke procedures en handboeken? Van alle bedrijfskundige kennis die daarover verzameld is, wordt in dit boek een relevant deel toegepast op de kinderopvangsector. Dit boek is dus een gewoon managementboek, met dien verstande dat het helemaal is geprojecteerd op de managementopgave van de sector kinderopvang. Geschikt voor het hoger management, in lijnfuncties en in de ondersteunende diensten.

Door de sterke theoretische basis en uitgebreide bronvermelding is het Managementboek voor de Kinderopvang veelgebruikt in de managementopleidingen van post-HBO opleidingen.

De programmaleider van Avans+ [link naar Avans pagina opleiding kov] zei over dit boek: ‘Ik heb het met plezier gelezen en denk zeker dat het bijdraagt aan de professionalisering van het management van de kinderopvang. Maar ik denk ook dat het interessant is voor schoolleiders en anderen die te maken hebben met de kinderopvang. Wij gaan het boek zeker gebruiken in onze opleidingen!’