Binnen een week is mijn nieuwe boek ‘Slim Jong Kind’ (Over de ontwikkeling van het kinderbrein en het belang van de rijke leeromgeving) leverbaar. Ik verheug me daar erg op. Nog steeds, ook al is dit al mijn 11e boek dat van de persen rolt.

Slim Jong Kind gaat, sorry, niet over hoogbegaafheid ofzo. Alhoewel ik het wel aanstip in het hoofdstuk over intelligentie. Nee, het boek gaat over jonge kinderen en dat ze, juist in hun specifieke, vroege breinfase, enorm sterke initiatiefnemers zijn. In onze pedagogisch educatieve voorzieningen zien we dat terug in hun gedrag en de manier waarop ze leren.

Ik beschrijf hoe indrukwekkend de kracht van binnenuit is om zich aan te passen aan de omgeving, die te ontdekken en er in te overleven. We denken dan -terecht- aan het spelend leren, maar de manier waarop ze in interactie met de omgeving zich ontwikkelen, is  veel diverser en indrukwekkend! Ik leg daarom uit, aan de hand van verschillende leergebieden hoe we ze het goede aanbod kunnen doen. Hoe we behulpzaam kunnen zijn.

Voor Slim Jong Kind gebruikte ik veel bronnen: uit de evolutionaire pedagogiek, de neuropsychologie en de neurobiologie. Dit is echt een ‘breinboek’ zoals ik er al meer schreef.

Op mijn verzoek om een recensie-exemplaar te mogen ontvangen hebben meer dan 70 professionals gereageerd, het was lastig daar een keuze uit te maken. Voor iedereen die gereageerd heeft: dank jullie wel!

Slim Jong Kind is binnenkort gelukkig voor iedereen leverbaar via alle online boekenplatforms. Als je meer dan 3 exemplaren, bijvoorbeeld voor je team, wilt bestellen, doe dat dan rechtstreeks bij mij via het contactformulier op deze website. Je betaald dan geen € 25,95 maar € 22,50 per SJK boek, inclusief verzendkosten.